KRAS

“Samenwerken als familie verdubbelt kracht.”

Marco Kras is de derde generatie die werkzaam is bij het familiebedrijf KRAS.

KRAS

‘In 2015 bezocht ik voor het eerst een thema-avond over persoonlijke leiderschap in het familiebedrijf bij Succesvolle Opvolging. Ik kreeg meteen het gevoel dat ik er wat aan zou kunnen hebben. Ik ben daarom meteen gestart met een training. Dat bracht mij zoveel, dat ik besloot de volledige cursus (persoonlijke coaching en training) te volgen.

Twee jaar geleden werd ik operationeel eindverantwoordelijk voor alle vestigingen van ons familiebedrijf. Daarmee was ik ook verantwoordelijk voor het uitvoerende personeelsbestand bij KRAS en dat zijn meer dan honderd fulltimers. Daar lag – en dan zeg ik het voorzichtig – voor mij persoonlijk een groeimogelijkheid. Ik leerde bij Succesvolle Opvolging dat je niet alleen veel moet praten, maar vooral ook goed moet luisteren. En dat je de juiste vragen moet stellen.

Slechte boodschappen

Carola en Liane waren altijd eerlijk: slechte boodschappen kun je niet mooi brengen bijvoorbeeld. Als je tegen gesprekken opziet, moet je je goed voorbereiden. Bedenk wat je gaat zeggen, bereid je voor op wat de mogelijke reacties kunnen zijn en let op je lichaamstaal. Neem vooral de tijd voor een rustig gesprek en ga daarna het gesprek gewoon aan.

Alles wat ik tijdens de trainingen bij Succesvolle Opvolging leer, breng ik over aan mijn mensen. Ik ervaar dagelijks dat het werkt! En dat geldt ook voor de mensen in onze organisatie. Als je tegen dingen in de organisatie aanloopt, ben je vaak te laat. Dat kun je voorkomen door coaching en het volgen van trainingen die je capaciteiten als ondernemer vergroten.

Persoonlijke ontwikkeling

Iedere ondernemer die nooit eerder trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap heeft gevolgd, zou ik aanraden dit te doen. Omdat ik heb ervaren dat het mijn werk als leidinggevende in een familiebedrijf enorm heeft vereenvoudigd. Het ondernemerschap is breed en vooral de omgang met mensen kan soms ingewikkeld zijn. En of het nu om het personeel, je familie of de klant gaat: het is allemaal even belangrijk dat de communicatie goed verloopt.”

Marco Kras is de derde generatie die werkzaam is bij het familiebedrijf KRAS. Hij is operationeel verantwoordelijk voor de internationaal opererende onderneming met het hoofdkantoor in Volendam. Begonnen met een oude bakfiets in 1951 om lompen en oud ijzer te verzamelen, is het bedrijf uitgegroeid naar een groep van bedrijven met locaties in Nederland, België en Hong Kong.

Marco Kras volgde het programma Succesvol Ondernemen in Jouw Familiebedrijf.

  • KRAS
  • Succesvol Ondernemen in Jouw Familiebedrijf
  • Klantverhalen
Test je leiderschap!