Opvolging familiebedrijf

“The most important thing in communication, is to hear what isn’t being said – Peter Drucker”

hoe regel ik opvolging in mijn familiebedrijf goed?

Samen aan de slag

In het familiebedrijf is het van cruciaal belang om als team goed samen te werken en met elkaar te blijven communiceren. Het moment van opvolging is een gevaarlijk moment voor de continuïteit van het familiebedrijf en de harmonie binnen de familie.

Wanneer je opvolging al een tijd voor je uit hebt geschoven, raakt de rek eruit. Vraag jij je ook af ‘Hoe regel ik opvolging in mijn familiebedrijf?

Herkenbaar?

  • Willen jullie de opvolging inzetten, maar weten jullie niet welke stappen te zetten en wanneer?
  • Loopt de generatiewisseling niet soepel en willen jullie dit anders?
  • Zijn er zorgen of de opvolger geschikt is om het bedrijf succesvol voort te zetten?

Gelukkig kan dit anders.

Het opvolgingsproces kent veel dilemma’s, valkuilen en emoties. Om die reden is het aan te bevelen om een neutrale partij in te schakelen, die geen belangen heeft. Het proces wordt op deze manier goed begeleid waardoor elk familielid zich kan uitspreken zodat de harmonie in de familie bewaard blijft.

Het resultaat is een gelukkige familie en florerend bedrijf.

Wil je weten welke 3 stappen we met jullie als familie doorlopen? Download het stappenplan opvolging familiebedrijf hier.

Opvolging in het familiebedrijf wordt een succes door:

Neem contact met ons op

Vraag een GRATIS GESPREK aan

Succesvolle Opvolging is een expert in opvolgingstrajecten in het familiebedrijf met een ervaren team van specialisten. We zijn uit liefde voor het familiebedrijf ontstaan. De afgelopen jaren zijn we sterk gegroeid door onze enthousiaste klanten die we succesvol hebben begeleid in opvolgingstrajecten.

Op zoek naar een betrouwbare ervaren partner om jou en jouw familie te begeleiden naar meer helderheid en duidelijkheid bij opvolging?
Neem dan nu contact met ons op door een gesprek in te plannen. We spreken jullie graag!  

“Door de begeleiding van Succesvolle Opvolging is onze familieband sterk verbeterd. We praten beter met elkaar, waardoor er veel meer openheid is.

We zijn een andere weg ingeslagen met vernieuwingen. Het personeel heeft duidelijkheid gekregen en wordt anders aangestuurd. Mijn zoon heeft enorm veel geleerd van de cursus van Opvolger naar Leider.

Hij staat er nu. Er hangt nu een prettige sfeer waardoor er harder gewerkt wordt. Hierdoor is ons bedrijfsresultaat dit jaar al met 10% gestegen. We kijken nu met volle vertrouwen naar de toekomst.”  P.J. Bakker

 

Hoe werken wij?

De basis van onze familiebegeleiding is de succesvolleopvolgingsmethode(c).  Doel van deze begeleiding is dat jullie als familie je bewust wordt van elkaars ambitie. Maar ook welke twijfels en onzekerheden er leven. Onze taak is de communicatie helder te houden en sturing te geven aan het proces. Vanuit hier ontstaat openheid waardoor jullie de noodzakelijke acties kunnen nemen.

Opvolgingsscan

Vanuit begrip en respect naar elkaar gaan we naar een op-maat -aanpak- met- resultaat. Elke familie en elke opvolgingssituatie is tenslotte anders. We starten met de Opvolgingsscan die een ieder onafhankelijk van elkaar invult.

Onderdeel van elk familietraject is het invullen van een persoonlijk gedrags- en communicatieprofiel (DISC). LINK We begeleiden jullie stap voor stap naar een succesvolle opvolging.

WAT LEVERT FAMILIEBEGELEIDING JULLIE OP?
  • Jullie leren met elkaar te discussiëren, zonder dat dit resulteert in een conflict
  • Er ontstaat meer openheid
  • Duidelijkheid over rollen en verantwoordelijkheden van opvolger en overdrager
  • Elkaar versterken als familieteam
  • Ontwikkelen van toekomstvisie
  • Vertrouwen in de toekomst
  • Er wordt weer verder gebouwd aan de groei en winstgevendheid van het familiebedrijf

Lees hier het verhaal van de familie Waanders over onze familiebegeleiding.

 

 

 

 

Test je leiderschap!