fbpx

Familiebedrijf Opvolging

“Bij goed ondernemerschap hoort een succesvolle opvolging – Carola & Liane de Ruijter”

familiebedrijf opvolging

Waarom familiebedrijf en opvolging?

Het belang van opvolging binnen een familiebedrijf

In het familiebedrijf is het van cruciaal belang om als team goed samen te werken en met elkaar te blijven communiceren. Het moment van opvolging is een belangrijk moment voor de continuïteit van het familiebedrijf en de harmonie binnen de familie.

Wanneer je opvolging al een tijd voor je uit hebt geschoven, raakt de rek eruit. Vraag jij je ook af ‘Hoe regel ik opvolging in mijn familiebedrijf?

Zijn de volgende punten ook herkenbaar voor jou?

  • Willen jullie de opvolging inzetten, maar weten jullie niet welke stappen te zetten en wanneer?
  • Loopt de generatiewisseling niet soepel en willen jullie dit anders?
  • Zijn er zorgen of de opvolger geschikt is om het bedrijf succesvol voort te zetten?

Het kan gelukkig ook anders.

Het opvolgingsproces kent veel dilemma’s, valkuilen en emoties. Om die reden is het aan te bevelen om een neutrale partij in te schakelen, die geen belangen heeft. Het proces wordt op deze manier goed begeleid waardoor elk familielid zich kan uitspreken zodat de harmonie in de familie bewaard blijft.

Het resultaat is een gelukkige familie en florerend bedrijf.

Wil je weten welke 3 stappen we met jullie als familie doorlopen? Download het stappenplan familiebedrijf en opvolging.

Opvolging in het familiebedrijf wordt een succes door:

Laat ons contact met je opnemen

Is familiebedrijf en opvolging een combinatie waar je mee zit?

Dan nodigen we je graag uit voor een kop koffie

Succesvolle Opvolging is een expert in opvolgingstrajecten in het familiebedrijf met een ervaren team van specialisten. We zijn uit liefde voor het familiebedrijf ontstaan. De afgelopen jaren zijn we sterk gegroeid door onze enthousiaste klanten die we succesvol hebben begeleid in opvolgingstrajecten.

Op zoek naar een betrouwbare ervaren partner om jou en jouw familie te begeleiden naar meer helderheid en duidelijkheid bij opvolging?
Een goede samenwerking begint met een goed gesprek. Kom langs voor een kop koffie of nodig ons uit.  

“Door de begeleiding van Succesvolle Opvolging is onze familieband sterk verbeterd. We praten beter met elkaar, waardoor er veel meer openheid is.

We zijn een andere weg ingeslagen met vernieuwingen. Het personeel heeft duidelijkheid gekregen en wordt anders aangestuurd. Mijn zoon heeft enorm veel geleerd van de cursus van Opvolger naar Leider.

Hij staat er nu. Er hangt nu een prettige sfeer waardoor er harder gewerkt wordt. Hierdoor is ons bedrijfsresultaat dit jaar al met 10% gestegen. We kijken nu met volle vertrouwen naar de toekomst.”  P.J. Bakker

Lees dit familieverhaal uit de praktijk “Bedrijfsopvolging, het is een potje zuurkool dat je uit de war moet halen” over wat begeleiding van de familie kan opleveren

Hoe werken wij?

De basis van onze familiebegeleiding is de succesvolleopvolgingsmethode(c).  Doel van deze begeleiding is dat jullie als familie je bewust wordt van elkaars ambitie. Maar ook welke twijfels en onzekerheden er leven. Onze taak is de communicatie helder te houden en sturing te geven aan het proces. Vanuit hier ontstaat openheid waardoor jullie de noodzakelijke thema’s bespreken en acties kunnen nemen.

Opvolgingsscan familiebedrijf

Vanuit begrip en respect naar elkaar, gaan we naar een op-maat -aanpak met resultaat. Elke familie en elke opvolgingssituatie is tenslotte anders. We starten met de Opvolgingsscan die een ieder onafhankelijk van elkaar invult. Hierdoor is direct zichtbaar welke thema’s in jullie bedrijf leven. Hiermee starten we het eerste oriënterende gesprek met jullie als familie.

Onderdeel van elk familietraject is het invullen van een persoonlijk gedrags- en communicatieprofiel (DISC). We begeleiden jullie stap voor stap naar een succesvolle opvolging.

Wat levert familiebegeleiding jullie op?
  • Jullie leren lastige onderwerpen met elkaar te bespreken
  • Er ontstaat meer openheid en eensgezindheid
  • Duidelijkheid over rollen en verantwoordelijkheden van opvolger en overdrager
  • Elkaar versterken als familieteam
  • Ontwikkelen van toekomstvisie
  • Vertrouwen in de toekomst
  • Er wordt verder gebouwd aan de groei en winstgevendheid van het familiebedrijf

Lees hier het verhaal van de familie Waanders over onze familiebegeleiding.

1
Hoi, heb je vragen? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Carola
Powered by